Bewegend leren

Je hoort de term steeds vaker… maar wat houd bewegend leren in?

In mijn optiek houd bewegend leren in, alles wat je met een beweging herhaalt of leert.

Je kan leren rekenen achter je tafel in een boek, maar wat nou als je moet springen bij de tafel van 1, moet rennen bij de tafel van 2 en moet kruipen bij de tafel van 3… automatiseer je dan de sommen niet veel makkelijker… Je lichaam blijft vind en je hersens dus ook!

Op deze pagina wil ik het voor jou als docent nog makkelijker maken! Door GRATIS bewegend leren documenten te kunnen downloaden vanaf de pagina…

Met de nummer markeerschijven/kegels:

Met de alfabetische markeerschijven:

Met de tapijttegels:

Instagram: @gymjuf_patty heeft een filmpje gemaakt om de reactie van de kinderen te stimuleren en kleuren beter te laten herkennen.

Met de dobbelstenen:

Met blokjes

In samenwerking met “360 Graden Sport”

Claudia de Koff is de eigenaar en inspirator achter “360 Graden Sport”. Volg al haar ideeën via instagram: “360 Graden Sport”.

Dobbelspel:

De leerling gooit met de dobbelsteen, het nummer dat zij gegooid heeft geeft aan welke bewegingsbaan/opdracht zij gaat uitvoeren. Heb je de opdracht voltooid dan kleur je één pakje bij het juiste getal in. Zijn alle pakjes ingekleurd en gooi je alsnog dat nummer, dan mag je nog een keer opnieuw dobbelen. 

Als je graag wilt stimuleren dat leerlingen meer samenwerken voor de sociaal-emotionele ontwikkeling dan kan je per tweetal samenwerken, om beurten wordt gegooid en samen wordt bewogen, denk dan ook aan samenwerkingsopdrachten in de uitvoering van de bewegingsopdrachten.